30 Mercedesa za RALU Logistiku

Mercedes-Benz

30 Mercedesa za RALU Logistiku Istaknuto

RALU Logistika proširila vozni park s trideset novih distribucijskih vozila Mercedes-Benz Atego opremljenih najsuvremenijom tehnologijom, a dok kraja godine će se isporučiti ukupno 100 vozila od čega polovica tegljača.

RALU Logistika, vodeći nezavisni dobavljač integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, jučer je preuzela 30 kamiona marke Mercedes-Benz, opremljenih najsuvremenijim izoliranim komorama Lamberet SASa i rashladnim uređajima Carrier Transicolda.

Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti od 20 milijuna kuna i prvoj isporuci od ukupno 100 dogovorenih dostavnih kamiona kojima će RALU Logistika unaprijediti kvalitetu svojih usluga i dodatno osnažiti svoju poziciju na tržištu.

Vlastita flota vozila RALU Logistike trenutno broji preko 200 vozila, kojima se roba svakodnevno prevozi u međunarodnom transportu i dostavlja na više od 6.000 lokacija diljem Hrvatske. Sukladno tome nastavlja se i konstantan proces zapošljavanja novih djelatnika pa je tako od početka ove godine zaposleno 80 novih djelatnika čime je RALU Logistika premašila ukupan broj od 300 zaposlenika.

U Mercedes-Benzovim kamionima modela Atego automatizirani su mjenjači najnovije generacije Mercedes PowerShift sa šest brzina, dok je šasija najveće dopuštene mase 12 tona opremljena Daimlerovim sustavom Eco Support za automatsku ocjenu vozača i njegovih performansi vezano uz način vožnje, potrošnju i optimalno korištenje vozila.

Ekonomičnosti, smanjenju troškova eksploatacije, ali i zaštiti okoliša dodatno pridonose i pneumatici Michelin Multiway s najmanjim otporom kotrljanja. Sustav FMS omogućava prijenos podataka za bilo koji sustav praćenja novije generacije s više od 15 parametara koji se prate, poput lokacije, brzine, načina vožnje, stanja spremnika goriva s dodatnom sondom i drugih.

Za dodatnu aktivnu sigurnost, pored uobičajenih sustava aktivnog kočenja ABA (Aktiv Brake Assist) i sustava praćenja vozne trake LDWS (Lane Departure Warning System), u vozilima je i najjača motorna kočnica u klasi s kočionim učinkom do 170 kW.

Ralu 1Joachim Veilmann, regionalni menadžer za prodaju kamiona Mercedes-Benz, Theres Gosztonyi, Senior Manager Mercedes-Benz Trucks Sales Europe, Mario Mesaroš, član Uprave RALU Logistike, Ivan Perković, predsjednik Uprave RALU Logistike, Igor Geršak, direktor Star Importa (generalnog distributera Daimlera AG za Hrvatsku)

Posljednja izmjena Četvrtak, 06.04.2017. 19:10
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge