Jochen Hahn s Ivecom na čelu

FIA ETRC

Jochen Hahn s Ivecom na čelu

Prva utrka ovogodišnje FIA ETRC (European Truck Race Championship) održana je na Red Bull Ringu u Austriji, a obilježio ju je dvoboj vozača Iveca i MAN-a

Prošlogodišnji prvak Jochen Hahn ove godine je MAN zamijenio s Ivecom, a njegov tim Hahn Racing zajedno s timom Schwabentruck za kojeg vozi legendarni Gerd Körber čine zajednički Bullen of IVECO Magirus tim.

Jochen Hahn je osvojio prvu pobjedu u subotu nakon što je bio najbrži i na treningu ispred Steffi Halm u MAN-u dok je Gerd Körber završio kao treći. U drugoj utrci vozači startaju obrnutim redoslijedom u odnosu na plasman u prvoj utrci, a osvojio ju je Portugalac Rodrigues dok je na drugom mjestu bio mađarski vozač Kiss u Mercedes-Benzu. Körber je i na ovoj utrci bio treći, dok se Hahn uspio probiti do petog mjesta ispred Steffi Halm.

Saturday Podium

U prvoj nedjeljnoj utrci smo gledali reprizu prve subotnje utrke, ali s obrnutim ulogama. Ovaj put je Steffi Halm bila u vodstvo dok je Hahn napadao i pokušavao proći, ali nije uspio. Na kraju je Halm bila prva, Hahn drugi, a povratnik u natjecanje, legendarni Španjolac Antonio Albacete, treći. U zadnjoj utrci se Hahn uspio probiti u vodstvo s treće pozicije iskoristivši kontakt Adama Lacka u Freightlineru i Sasche Lenza u MAN-u koji su do tada bili na čelu.

Nakon prve utrke prvenstva Hahn je u vodstvu s 51 bodom dok je Steffi Halm druga s 40 bodova. U poretku momčadi Bullen of IVECO Magirus ima 78 bodova dok je Team Reinert Adventure na drugom mjestu sa 65. Sljedeća utrka je u Misanu 27. i 28. svibnja.


Video sadržaj

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge