Volvo autonomni kamion

Autonomni i sigurni skupljač otpada Istaknuto

Zajedno sa švedskom kompanijom za sakupljanje otpada Renova, Volvo Trucks testira i istražuje kako automatizirana vozila mogu doprinijeti sigurnijem i učinkovitijem rukovanju otpadom te stvoriti bolje radno okruženje za vozače.

Radi se o naprednom autonomnom sustavu koji "uči" i kad se prvi nađe u novom području vozi se ručno i neprestano prati i mapira rutu uz pomoć senzora i GPS-a. Kada kamion sljedeći put uđe u isto područje, točno zna koju rutu mora pratiti i kod koje se kante mora zaustaviti.

Dok je automatizirani sustav aktivan, vozač na prvoj stanici izlazi iz kabine, odlazi iza kamiona, izvlači i prazni kantu. Nakon dovršene radnje kamion se, nakon što primi naredbu vozača, automatski kreće unatrag do sljedeće kante. Vozač se ne mora penjati u kabinu i gubiti vrijeme te riskirati moguće profeiosnalne ozljede uzrokovane ponavljanjem radnji.

Kamion se kreće unatrag umjesto naprijed jer vozač može biti stalno u blizini kompaktora umjesto da neprestano hoda od stražnjeg do prednjeg dijela kabine dok se kamion kreće. Vožnja unatrag inače je relativno rizičan manevar jer vozač može imati poteškoće s pregledom ljudi ili stvari koji se kreću iza vozila, čak i ako ima kameru.

Budući da senzori prate cijelo područje oko kamiona za sakupljanje otpada, vožnja je jednako sigurna bez obzira na smjer kretanja vozila. A, ako je, primjerice, cesta blokirana parkiranim vozilom, kamion za sakupljanje otpada može automatski obići prepreku ako ima dovoljno prostora. Budući da automatizirani sustavi optimiziraju promjene stupnjeva prijenosa, upravljanje i brzinu, mogu se smanjiti i potrošnja goriva i emisije.

Iako tehnički okvir već postoji, predstoji još puno testiranja i razvoja prije nego što samohodni kamioni za sakupljanje otpada postanu stvarnost. Trenutačni zajednički projekt trajat će do kraja 2017. godine, a uslijedit će iznimno detaljna procjena funkcionalnosti, sigurnosti i, u konačnici, prihvaćenosti ovakvog kamiona od strane vozača, drugih sudionika u prometu i lokalnih stanovnika.

Vozila s različitim stupnjem automatiziranosti vjerojatno će se prethodno uvesti za neke druge primjene pri kojima se transportni zadaci odvijaju u strogo zatvorenim područjima, primjerice u rudnicima i robnim terminalima.


Video sadržaj

Posljednja izmjena Srijeda, 17.05.2017. 16:44
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge