Lacko uzvratio i preuzeo vodstvo

FIA ETRC

Lacko uzvratio i preuzeo vodstvo

Druga utrka sezone na vrućem Misanu donijela je veliku borbu u kojoj je najbolje prošao Adam Lacko u Freightlineru osvojivši tri pobjede nakon čega se probio na vodeće mjesto u poretku.

Adam Lacko je već tri puta pobjeđivao u Misanu, a da mu je ovo jedna od omiljenijih staza potvrdio je i najboljim vremenom u kvalifikacijama pri čemu Norbert Kiss u Mercedesu bio sporiji tek za tisućinku što je najtješnja pobjeda u povijesti ovih utrka. Na treće mjesto se plasirao Jochen Hahn u Iveco dok je njegov timski kolega Körber je zbog prebrze vožnje diskvalificiran i te je morao startali kao zadnji.

Lacko i Kiss su prvih nekoliko zavoja bili bok uz bok, ali je Čeh uspio obraniti prvu poziciju. Iza njih je bio Hahn kojeg je do kraja pretekla Steffie Halm te Albacete.

Druga utrka je startala obrnutim redoslijedom prvih osam vozača. Utrku je poveo Portugalac Jose Rodriguez u MAN-u, ali je nakon nekoliko zavoja na čelo izbio Gerd Körber u Ivecu. Jochen Hahn se uspio probiti na drugo mjesto i počeo napadati svog momčadskog kolegu koji ga je propustio na prvu poziciju.

Hahn je završio prvi, a do kraja utrke Körbera je pretekla i Steffie Halm, a nakon kontakta s Lackom Körber je izgubio još nekoliko mjesta.

Treću utrku opet je poveo Lacko dok mu je Hahn "puhao za vrat", ali je Nijemac zbog problema s motorom morao u boks što mu je uništilo šanse za plasman. Na kraju je Lacko ubilježio drugu pobjedu, Kiss je bio drugi, a Albacete treći.

U zadnjoj utrci Hahn nije ni startao zbog problema s motorom. Utrku je poveo francuski vozač Robineau u MAN-u dok su Lenz i Körber bili odmah iza njega. Sascha Lenz je uskoro prešao u vodstvo, ali je nakon sudara sa Steffie Halm pao u poretku dok se na prvo mjesto probio Körber. Nakon dva kruga Lacko je pretekao Körbera, a potom se Kiss snažno zabio u stražnji dio Iveca i uništio Körberove šanse za barem jedan podij.

Na kraju je to bila treća pobjeda za Lacka tog vikenda dok je na drugom mjestu bila Steffie Halm, a Norbert Kiss na trećem. S dobrim rezultatima u Misanu Lacko je skupio 92 boda i probio se na vodeće mjesto u ukupnom poretku. Na drugom mjestu je Steffie Halm s 80, a Hahn je sa 72 boda pao na treće mjesto.

Sljedeć utrka je 1. i 2. srpnja na Nürburgringu.


Video sadržaj

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge