Volvo Trucks

Automatsko upravljanje za veće prinose Istaknuto

Volvo je predstavio kamion za prijevoz šećerne trske s automatskim upravljanjem čim se smanjuje oštećenje mladih biljaka i povećavaju prinosi.

Brazil je najveći proizvođač šećerne trske na svijetu, a dosadašnjim načinom žetve gubilo se oko 4% odnosno 10 tona trske po hektaru godišnje jer je kamion gazio po mladim biljkama koje će se ubirati sljedeće godine.

Volvo Trucks je razvio sustav automatskog upravljanja koji uz pomoć GPS-a vrlo precizno upravlja kamionom održavajući točnu poziciju u odnosu na mlade biljke te na kombajn koji vozi usporedo.

Ovo je moguće uz pomoć mreže koordinata koji prekrivaju cijelu plantažu, a dva žiroskopa osiguravaju da kamion odstupa od zadanog kursa za najviše 25 mm.

Na ovaj način vozač se može koncentrirati na održavanje brzine u skladu s kombajnom te pratiti količinu napunjenosti prikolice.


Video sadržaj

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 19.06.2017. 16:38
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge