Volvo u Americi predstavio potpuno novi VNL

Volvo VNL

Volvo u Americi predstavio potpuno novi VNL Istaknuto

Novi model ima novi izgled, novu unutrašnjost te značajno unaprijeđenu aerodinamiku koja, uz ostala poboljšanja, omogućuje ukupno smanjenje potrošnje za 7,5%.

Volvo u Americi nastavlja s obnovom ponude, pa je nakon modela VNR namijenjenog regionalnom prijevozu, predstavljena i perjanica, odnosno model VNL. Ovaj je model prvi put predstavljen 1996. godine kada je postavio standarde u svojoj klasi, a Volvo isto tvrdi i za novi model.

Novi model dijeli dosta komponenti s modelima iz Europe, a u Volvu očekuju kako će najtraženiji biti VNL 760 sa 70-inčnom spavaćom kabinom. Po prvi put se u Americi uvodi i Globetrotter oprema koja će nuditi na modelima 760 i 860.

Volvo VNL 3

Za pogon se nudi 13-litarski Volvo DC13 motora, dok se u modelima s dnevnom kabinom može dobiti i manji DC11 motor. Također, kupci će moći naručiti i 15-litarski Cummins X15 motor. Svi modeli serijski dolaze s automatiziranim Volvo I-Shift mjenjačem.

DC13 motor se nudi i TC (Turbo Compnd izvedbi) koja ima mehanički sustav iskorištavanja toplinske energije ispuha. Rezultat je dodatnih 50 KS koji dolaze na radilicu te smanjenje potrošnje i do 6,5%.

U skladu sa svojom reputacijom, Volvo je ugradio u puno sigurnosno opreme, odnosno sustava koji pomažu ili upozoravaju vozača odnosno automatski reagiraju u slučaju potrebe. Ugrađena su i nova LED svjetla, a kabina je testirana na prevrtanju pri čemu je uz bočni zračni jastuk (koji je jedinstven na tržištu) za zaštitu vozača ugrađen i dodatni jastuk u sjedalu.

Volvo VNL 2Posebna pažnja je posvećena vozaču koji je dobio potpuno novo radno mjesto s novim instrumentima, 5-inčnim ekranom u boji čiji se prikaz može prilagođavati. Novi je i upravljač s čak 21 tipkom, a povećane su mu i mogućnosti prilagodbe

Posljednja izmjena Četvrtak, 13.07.2017. 17:45
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge