Mercedes-Benz X-klasa

Prvi Mercedes pick-up Istaknuto

Nakon prošlogodišnjeg konceptnog modela, Mercedes-Benz je prikazao i serijski model X-klase što je prvi pick-up model, ne samo u za Mercedes, već i prvi za nekog premium proizvođača uopće.

Vanjski izgled se nije značajno drugačiji od koncepta kojeg smo vidjeli prošle godine i dominira prednja maska po uzoru na Mercedesove SUV modele dok je ostatak manje-više uvjetovan namjenom odnosno vrstom vozila.

Za pogon su za sada na raspolaganju dva 2,3 litarska motora dok sredinom sljedeće godine stiže i 3.0 V6 s kojim će X-klasa biti najjači pick-up na europskom tržištu.

Četverocilindrični 2,3 litarski motor nudi se u single-turbo izvedbi snage 163 KS (220 d) odnosno 190 KS (250 d) kao bi-turbo dok će V6 motor imati 258 KS (350 d).

Modeli sa 163 i 190 KS nude se sa stražnjim ili uključivim pogonom na sve kotače te s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili (Nissanovim) automatikom sa sedam brzina koji je opcija za snažniji model.

V6 model imat će potpuno drugačiju izvedbu pogona i prijenosa. U ovom slučaju će se nuditi i drugi automatski mjenjač, također sa sedam brzina, ali Mercedesov 7G-TRONIC PLUS te stalni 4MATIC pogon na sve kotače.

X-klasa će se nuditi s tri izvedbe unutrašnjosti: PURE, PROGRESSIVE i POWER. PURE je osnovna razina opreme za one koji, prije svega, traže robusno radno vozilo koje je lako održavati.

Stepenica više je PROGRESSIVE koji uz robusnost nudi i veći komfor i luksuz dok je najluksuznija izvedba POWER za one koji trebaju luksuzno off-road vozilo s kojim jednako tako mogu i na prestižni party.

Narudžbe za novu X-klasu u Hrvatskoj moguće su već od kolovoza, a prve isporuke su krajem listopada. Više detalja potražite i tiskanom izdanju našeg magazina početkom kolovoza.


Video sadržaj

Posljednja izmjena Petak, 21.07.2017. 11:42
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge