VW Microbus kreće u proizvodnju

Volkswagen I.D. BUZZ

VW Microbus kreće u proizvodnju Istaknuto

Volkswagen je najavio početak proizvodnje električnog vozila baziranog na konceptnom modelu I.D. BUZZ.

I.D. BUZZ će se na cestama pojaviti 2022. godine, nakon kompaktnog modela I.D. s četvorim vratima. Volkswagen s modelom I.D. BUZZ i cjelokupnom obitelji I.D. prvenstveno cilja na tržišta u Sjevernoj Americi, Europi i Kini.

Baš kao i kod koncepta, i kod serijskog modela će akumulatori biti smješteni u podnici vozila, a zahvaljujući električnom pogonu osovine mogu biti uvelike razmaknute što osigurava veliki međuosovinski razmak te male prevjese odnosno veliki unutarnji prostor.

Takav koncept će osigurati i dovoljno prostora za prijevoz robe pa će se uz putničku, predstaviti i teretna izvedba I.D. BUZZ CARGO koja će omogućiti dostavu bez emisije štetnih plinova. Također će voziti iznimno automatizirano kao automobil razine autonomne vožnje 3 što je idealan električni koncept Transportera, posebice za gradski promet

Konceptni model s duljinom od 4.942 mm, širinom od 1.976 mm i visinom od 1.963 mm odlikuje se iznimnom ponudom prostora. Serijska izvedba temeljit će se na modularnoj električnoj platformi (MEB) preuzet će brojne ideje dizajna te također ponuditi varijabilni raspored sjedala, interaktivno umrežavanje i iznimno automatiziranu vožnju.

ID Buzz 2Konceptni Volkswagen I.D. BUZZ i duhovni predak VW Bulli

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge