Mack Anthem

Novo rođenje američke legende

U posljednje dvije godine američki proizvođači su predstavili čak sedam novih ili obnovljenih modela, a najnoviji je Anthem s kojim Mack želi ponovno postati jaki igrač u segmentu dugolinijskog prijevoza.

Novi Anthem će se nuditi s 11 ili 13 litarskim motorima, a najjača izvedba 13-litarskog motora bit će opremljena turbocompound sustavom. Na ovaj način se povećava moment i omogućuje niža brzina vrtnje motora i pri najvećim brzinama.

Ovo je pogotovo važno u Americi gdje je najveća dopuštena brzina 63 mph (što je oko 101 km/h). U Macku ističu kako će motor čak i pri 900 o/min još imati najveću snagu i učinkovitost.

U ponudi su i tri ručna mjenjača te Alisson automatski mjenjač. Novi Anthem bi trebao imati 11% manju potrošnju goriva u odnosu na model koji zamjenjuje, a treba istaknuti i prediktivni tempomat.

Instrumenti su (za američke standarde) moderni, a s mjenjačem se upravlja preko prekidača što je rješenje koje u Europi koristi Iveco Stralis. Nude se tri kabine, kratka dnevna, produžena 48-inčna s niskim krovom i najveća 70-inčna s povišenim krovom.


Video sadržaj

Posljednja izmjena Četvrtak, 14.09.2017. 17:13
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge