Najprodavaniji gradski autobus

Mercedes-Benz Citaro

Najprodavaniji gradski autobus

Mercedes-Benz Citaro ove godine obilježava dvije važne obljetnice, 20 godina od predstavljanja te isporuku 50.000-tog vozila čime je potvrdio titulu najprodavanijeg gradskog autobusa na svijetu.

Jubilarni model isporučen je bečkom gradskom prijevozniku Wiener Linien i dio je flote od 59 autobusa koji će dodatno povećati postojeću flotu od 221 vozila.

Kad se prvi put pojavio 1997. Citaro je napravio revoluciji u području gradskog prometa s najmodernijom CAN podatkovnom sabirnicom, disk kočnicama na svim kotačima te inovativnim putnički prostorom s konzolno postavljenim sjedalima te brojnim drugim rješenjima.

Citaro se nudi u brojnim izvedbama, solo bus, zglobni bus, kratka izvedba Citaro K, niskoulazna izvedba Citaro LE, prigradska izvedba Citaro Ü/GÜ te posebne izvedbe visokog kapaciteta CapaCity/ CapaCity L.

Radi se autobusu koji vozi po cijelom svijetu i osim u europskim gradovima može ga se naći u Turskoj, Meksiku, Arapskom poluotoku, Singapuru, Japanu te čak i na malenom otoku La Réunion u Indijskom oceanu.

MB Citaro 2Ulrich Bastert, voditelj marketinga i prodaje Daimler Buses, Gustav Tuschen, voditelj razvoja Daimler Buses i Hartmut Schick, direktor Daimler Buses

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 18.09.2017. 11:09
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge