Najpopularnije londonsko taxi vozilo

Mercedes-Benz Vito

Najpopularnije londonsko taxi vozilo

Najprodavaniji londonski taxi s čak 55,1% tržišnog udjela ili 489 prodanih primjeraka je Vito London Taxi 114 CDI.

Kad netko spomene London asocijacije su vjerojatno iste; Tower, westminsterska palača s Big Benom, neki od Premier League klubova (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham i West Ham) Madame Tussauds, i crni londonski taxi.

Stvari oko zadnje spomenutog se rapidno brzo mijenjaju; njegov proizvođač (kineski Geely) već testira LEVC plug-in verziju s trocilindričnim 1,5 litarski Volvo motorom, a s vrha najprodavanijih londonskih taxija ga je skinuo Vito London Taxi. Da, najprodavaniji londonski taxi (sa čak 55,1 % tržišnog udjela ili 489 prodanih primjeraka) je Vito London Taxi 114 CDI.

 Aktualni Geelyjev TX teško se bori sa svoje dvije tone,75 kW i samo 437 litara prtljažnog prostora ispred putnika, jer Mercedesov Vito nudi  BlueEFFICIENCY  Euro 6 114 CDI sa start/stop tehnologijom, 7G-Tronic sedambrzinskim automatikom i 136 KS, dvostrukim kliznim vratima s izvlačivom stepenicom, dvozonski klima-uređaj te upravljivom stražnjom osovinom koja omogućuje radijus okretanja od 7,62 m koje je za London propisao Public Carriage Office.

Sve navedeno već od 168 funti tjedno! Naravno, zalihe Vito London Taxija se rapidno smanjuju, te se preporučuje da potencijalni budući vlasnici navale s uplatama čim prije. Vremena se mijenjaju, baš kao i mehanizam samog Big Bena…

MB Vito London Cab 1

Posljednja izmjena Petak, 22.09.2017. 16:07
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge