Limitirana edicija za 20. rođendan Actrosa

20 godina Mercedes-Benz Actrosa

Limitirana edicija za 20. rođendan Actrosa Istaknuto

Mercedes-Benz je predstavio posebno opremljenu limitiranu ediciju Actros kojom obilježava 20 godišnjica svog najvažnijeg i najpoznatijeg kamiona.

Mercedes-Benz Actros jedan je od najpoznatijih kamiona u Europi, a prva generacija pojavila se prije točno 20 godina. Od predstavljanja na salonu IAA u Hannoveru 1996. isporučeno više od milijun primjeraka. Aktualna generacija s nama je od ljeta 2011. i pet godina postojanja obilježava novim sigurnosnim sustavima i daljnjim smanjenjem potrošnje goriva.

Baš kao što je prvi Actros postavio standarde u svoje vrijeme s disk kočnicama na svim kotačima i EBS sustavom kočenja, tako i novi Actros donosi Active Brake Assist 4 sustav te Sideguard Assist. Povodom 20 godišnjice Actrosa Mercedes-Benu je pripremio posebno opremljenu limitiranu seriju koja će se osim naprednim tehnologijama isticati i vizualnim detaljima.

Ono što najprije upada u oči su kromirani detalji na masci, retrovizorima i prednjim svjetlima te bi-xenon prednja svjetla sa zatamnjenim rubovima. Jedinstven detalj u unutrašnjosti je okvir krovnog otvora sa 138 LED dioda za iluminaciju kabine čija se bolja može mijenjati.

Treba istaknuti i kožom presvučeni upravljač te ostale pogodnosti poput velikog ekrana, automatske klime te posebnog audio sustava. Jubilarni model bit će opremljeni i Top-Fit sustavom za vježbanje u kabini, a nudit će se GigaSpace ili BigSpace kabine.

Narudžbe se primaju od rujna pa nemojte puno čekati jer će se proizvesti samo 200 komada.

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge