Testiranja prije početka serijske proizvodnje

Mercedes-Benz Urban eTruck

Testiranja prije početka serijske proizvodnje Istaknuto

Nakon premijere u rujnu na salonu u Hannoveru, Mercedes-Benz će proizvesti malu seriju Urban eTruck potpuno električnih kamiona i početi s 12-mjesečnim testiranjem u realnim uvjetima.

Mercedes-Benz Urban eTruck je kamion najveće dopuštene  mase 25 tona kojeg pokreću dva elektromotora snage 2x125 kW, a s punim baterijama može prevesti do 200 km. Svaki od motora ima najveću snagu od 125 kW te okretni moment od 2x500 Nm, a nakon prijenosa se ukupni okretni moment koji se isporučuje na kotače povećava na 2x11.000 Nm.

Motori se napajaju iz litij-ionskih baterija ukupnog kapaciteta 212 kWh odnosno 200 km vožnje što je dostatno za uobičajene dnevne distribucijske potrebe.

U Mercedesu ističu kako su reakcije na njihov električni kamion u Hannoveru bile odlične te će ove godine proizvesti malu seriju vozila i dati ih na korištenje, odnosno testiranje, svojim kupcima.

Mercedes Urban eTruck 2Tri modula s baterijama imaju ukupnu masu oko 2,5 tona, a punjenje na stanicama snage 150 kW traje između dva i tri sata. Ovisno o potrebama moguće je ugraditi i samo dva modula baterija

Početak serijske proizvodnje planiran je za 2020. godinu, vjerojatno uz uvjet da iskustva na testiranju budu dobra. Odabranim kupcima će se ponuditi dvije izvede, s 18 i 25 tona najveće dopuštene mase u izvedbama hladnjača, furgon odnosno "sandučar".

Tijekom testiranja Mercedes će neprekidno pratiti vozila te bilježiti sve parametre i mjerenja koji će se kasnije korstiti za procjenu rada određenih sustava odnosno njihovo unaprjeđenje.

Masovnija upotreba ovakvih vozila dovest će i do smanjenja cijena najvažnijih komponenti, prije svega baterija. U Mercedesu procjenjuju da će se cijena baterija od 500 eura/kg koliko je iznosila 1997. smanjiti na 200 eura/kg 2025. godine.

U isto vrijeme će se povećavati i njihov kapacitet pa će s prvotnih 80 Wh/kg dosegnuti 200 Wh/kg.

Posljednja izmjena Srijeda, 15.02.2017. 17:49
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge