Volvo konceptni kamion

Hibridni pogon za dugolinijski prijevoz Istaknuto

Volvo je aerodinamičku studiju iz svibnja prošle godine dodatno unaprijedio ugradivši hibridni pogon, a ukupno smanjenje potrošnje goriva je oko 30 posto.

Volvo concept 3Kombiniranjem hibridnog pogonskog sklopa s poboljšanom aerodinamikom, otporom kotrljanja i manjom masom, konceptno vozilo Volvo može smanjiti potrošnju goriva i emisije za oko 30 %Konceptni kamion ima hibridni pogon koji kombinira Volvo DC13 Euro 6 dizelski motor te elektromotor. Električna energija se rekuperira prilikom vožnje nizbrdo odnosno prilikom kočenja te pohranjuje u akumulatore i koristi po potrebi.

Napredna verzija sustava I-See kompanije razvijena je posebno za hibridne pogone i analizira topografiju nadolazećeg terena kako bi se izračunao najekonomičniji i najučinkovitiji odabir između dizelskog i električnog motora, kao i optimalno vrijeme iskorištavanja obnovljene energije.

Procjenjuje se da će u prijevozima na dugim relacijama hibridni pogonski sklop omogućiti da dizelski motor bude isključen i do 30 % vremena vožnje. Time će se uštedjeti od 5 do 10 % goriva, a moguće je prevesti do 10 km samo s električnim pogonom odnosno bez emisija i uz nisku razinu buke.

Volvo concept 2Konceptni kamion Volvo može voziti do 10 km u potpuno električnom režimu, a vozilo pritom radi bez emisija i uz nisku razinu bukeTakođer, konceptni kamion ima i napredna aerodinamička rješenja pa su retrovizori zamijenjeni malim kamerama koje projiciraju sliku u unutrašnjost. Potpuno su pokriveni kotači tegljača i poluprikolice, a prikolica se sužava prema kraju te ima i aerodinamičke nastavke (tzv. flapsove) koji dramatično smanjuju vrtloženje odnosno potlak iza vozila.

Također, pokrivene su i stepenice za ulaz u kabinu te je minimaliziran prostor između kabine i poluprikolice što vjerojatno izvedeno pomičnim sedlom koje se prilikom vožnje pomiče bliže kabini i smanjuje prostor, a samim tim i vrtloženje, između kabine i prikolice. Pri manjim brzinama i manevriranju se sedlo odmiče kako bi se napravo prostor nužan za okretanje kabine.

Posljednja izmjena Utorak, 28.02.2017. 21:39
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge