Potvrđena alijansa Navistara i VW grupe

Volkswagen-Navistar

Potvrđena alijansa Navistara i VW grupe

Zadnjim danom veljače odobrena je strateška suradnja između Volkswagen Truck & Bus i američkog proizvođača gospodarskih vozila Navistar.

U praksi to znači da je Volkswagen Truck & Bus ulaganjem od 256 milijuna dolara postao vlasnikom 16,6 posto dionica Navistara čime je Volkswagenova gospodarska divizija zakoračilo na Američko tlo.

Ulaskom u vlasničku strukturu Navistara Volkswagen je dobio i dva mjesta u upravi čiji su članovi postali Andreas Renschler (predsjednik uprave Volkswagen Truck & Bus) i Matthias Gründler (član uprave za financije Volkswagen Truck & Bus).

Osim financijske konsolidacije posrnulog američkog proizvođača, prvi vidljivi rezultat ove suradnje bit će i ugradnja MAN-ovog 12,4 litarskog motora u Class 8 (najteža klasa u Americi) modelima Navistarove marke International.

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge