Volvo Trucks

Integrirani sustav za usluge, informiranje i zabavu

Novi sustav omogućuje naprednije i sigurnije iskustvo vožnje, lakšu navigaciju i učinkovitije upravljanje voznim parkom.   Objedinjavanjem jedinice za audio i zabavu u kabini sa sustavima navigacije i upravljanja voznim parkom Volvo Trucks je stvorio jedinstven i jednostavan, potpuno integriran sustav kojim se upravlja putem dodirnog zaslona, glasovnim naredbama i gumbima na upravljaču.

Novi sustav omogućuje lakše i učinkovitije obavljanje zadataka. Sustav navigacije u kamionu prihvaća različite unose za pronalaženje smjera, uključujući unos adrese, koordinata ili jednostavno dodirivanjem karte na zaslonu.

Vozači također mogu pristupati svim uslugama Dynafleet OnBoard, uključujući podršku vremenima vozača, obuku vozača i razmjenu poruka. Za vozače to znači ažurne informacije koje im omogućuju da zadrže kontrolu te donesu najbolje odluke u stvarnom vremenu. Također mogu pratiti svoje radne rezultate i potrošnju goriva te identificirati područja za poboljšanja.

Budući su sustavi Dynafleet OnBoard i navigacija integrirani, vozači mogu primati poruke o GPS koordinatama i samo za nekoliko sekundi krenuti na sljedeći zadatak. Više vremena s rukama na upravljaču i očima usredotočenim na cestu znači sigurnijeg i učinkovitijeg vozača.

Funkcije novog sustava uključuju pristup uslugama reprodukcije medija kao što su Spotify, Deezer i TuneIn, te DAB i DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Na upravljaču se nalazi i gumb za uspostavljanje veze kojim se aktivira glasovna kontrola.

Novi integrirani sustav za usluge, informiranje i zabavu dostupan je pri naručivanju novih modela Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX.

Funkcije dostupne u novom integriranom sustavu za usluge, informiranje i zabavu:

  • Zaslon osjetljiv na dodir veličine 7"
  • Glasovna kontrola
  • Dynafleet OnBoard (sustavi za upravljanje voznim parkom kompanije Volvo Trucks)
  • Navigacija TomTom s atributima kamiona i TomTom Traffic s prometnim informacijama u stvarnom vremenu
  • Bluetooth za istodobno povezivanje dva telefona
  • Pristup uslugama za reprodukciju medija kao što su Spotify, Deezer i TuneIn.
  • DAB/DAB+ (Digital Audio Broadcasting)
  • USB priključci

 


Video sadržaj

Posljednja izmjena Utorak, 21.03.2017. 14:33
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge