Scania R 500 A4x2NB

Snažna i štedljiva Istaknuto

Najmoćniji trinaest litreni motor, komforna R kabina i novi softver za Active predictive Cruise Control, sasvim su dovojan razlog za visoka očekivanja na testu. Pogledajte fotografije! Nije teško zaključiti da je riječ o ljepotici, a s ovim motorom, po performansama i vrlo ubojitoj.

Scania R500 2 844Scania R500 postigla je dosad najmanju potrošnju na testnoj ruti koja je gotovo za litru manja od modela R450Testirali smo najsnažniju verziju novog trinaest litrenog motora u R izvedbi kabine. Ovo je definitivno kombinacija koja bi na našem, ali i ostalim tržištima mogla imati najveću potražnju. Puno okretnog momenta na niskim okretajima u kombinaciji s novim Opticriuse mjenjačem koji koristi kočnicu vratila mjenjača te obilje elektroničke potpore vozaču na cesti, mnoge će sigurno potaknuti na razmišljanje o kupnji. Kada se tome doda dokazana niska potrošnja vozila, kvalitetna servisna mreža i sjajan image Scanijih kamiona, takvom će se izazovu teško odoljeti.

Dopadljiv vanjski dizajn

Ma što reći o R kabini, osim da je kompaktnija od S verzije, dakle nešto manja, ali i dalje komforna na dugim putovanjima. Ono što sigurno vrijedi je ekonomičnost po pitanju potrošnje goriva spram S verzije. Njena nova prednjica izgleda sjajno te nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a to posebno vrijedi za modele kod kojih su ispod vjetrobrana postavljena dodatna svjetla. Na visoki krov s novim svjetlima već smo pomalo navikli, a vanjsko sjenilo nije u standardnoj opremi, jer kvari aerodinamiku. Inženjeri procjenjuju da je ušteda goriva radi bolje aerodinamike oko 2 posto, a jeli nam na testu sjenilo nedostajalo, pa i nije. Novi svjetlosni sklop ima LED dnevna svjetla, a glavna se svjetla automatski vrlo brzo aktiviraju u tunelima i uvjetima smanjene vidljivosti. Nova CR20H kabina odgovara Highline verziji CR19H. Razlika unutarnje visine na sada nižem tunelu motora je 15 mm više u korist nove verzije (1.915 mm CR20H, 1.900 mm CR19H). Spram S kabine, nova R kabina ima jednu stepenicu manje, a sve su tri vidno uvučene po vertikali, što olakšava češće ulaske i izlaske. Uporabom čelika povećanih mehaničkih svojstava uspjelo se uštedjeti na masi, što povećava korisnu nosivost. Uz to je poboljšana i sama mehanička konstrukcija kabine, što je istu čini bitno sigurnijom, a sigurnost podiže i nova prednja zaštita od podlijetanja.

Puno promjena iznutra

Scania R500 4 844Rješenje s prekidačem za svjetla u okviru vrata nas je iznova oduševilo, kao i ergonomičan raspored svih komandi na Scanijinom kokpitu. Kvaliteta materijala i završne obrade te posvećenost detaljima daju jasno do znanja da se radi o premium proizvoduStandardna visina krova je spram prethodne viša za 10 cm, a preglednost s vozačkog mjesta je sada osjetno bolja. Vjetrobransko je staklo veće, a vozač je kako smo već naglašavali 65 mm bliži staklu i 20 mm bliži vratima. Bez obzira na sve promjene, čim sjednete za novi upravljač i zatvorite vrata, odmah bez pogreške svim osjetilima registrirate da ste sjeli u vrhunski premium kamion, dakako Scaniju. Upravljač se lakše namješta, a hod sjedala u svim smjerovima je veći, pa će svi vozači visine između 150 i 200 cm lako zauzeti optimalan radni položaj. Rješenje s prekidačem za svjetla u okviru vrata nas je iznova oduševilo, kao i ergonomičan raspored svih komandi na Scanijinom kokpitu. Nova instrumentna ploča je malo spuštena, što je doprinos preglednosti ispred kabine. Veliki moderno koncipirani centralni zaslon pokazuje ono što vas zanima, a menijima se lako kreće navigacijskim tipkama na upravljaču. Da u trenucima odmora ne bi bilo dosadno tu je novi audio-vizualni sustav s 5 ili 7 inča velikim zaslonom na dodir. Njime se upravlja i tipkama na upravljaču, ili glasom pomoću mikrofona ugrađenog u krovu. U ponudi je višedijelni hladnjak ukupne zapremine 36,7 litara koji nudi mogućnost zamrzavanja hrane u pojedinim sekcijama. Umjesto gornjeg ležaja mogu se dobiti odlagališta obujma 320 litara. Ispod donjeg ležaja uz centralno postavljen već spomenuti hladnjak, nude se i dva odlagališta po 187 litara, pa je ukupno raspoloživo 540 litara. Najnovija je novost vezana za ručicu pokazivača smjera. Sada ju je dovoljno tek malo pomaknuti, a da se pokazivači smjera potom aktiviraju 5 puta, što je jako praktično kod brze izmjene voznog traka. Iznova naglašavamo da su po prvi puta u svijetu kamiona u ponudi i bočni zračni jastuci. Scania nudi zračni jastuk u bočnom sjenilu vrata koji se napuhuje u djeliću sekunde i štiti vozača i suvozača kod prevrtanja na bok. Pri tome se smrtnost posade smanje za 25 posto.

Sjajan motor

Scania R500 7 844Najsnažniji od Scanijinih rednih 6-cilindričnih motora sad razvija 500 KS i ozbiljna je alternativa V8 motorimaVelika novost u ponudi motora je novi 13 litreni motor snage 500 KS koji ispušne plinove tretira samo SCR sustavom katalizatora. Uz izostanak EGR sustava motor je tehnički jednostavniji i kompaktniji, a kao i ostali Scanijini motori može biti pogonjen i čistim biodizelom. Motor ima poboljšanu komoru izgaranja i nove brizgalice goriva čime mu je potrošnja smanjena od 0,2 do 0,5 posto. Tu su i novi klipovi motora, a izmjena ulja je ovisno o uvjetima rada moguća i nakon 150.000 prijeđenih kilometara. Dodatnu uštedu ostvaruje termostatski kontrolirani uljni hladnjak i ventilator većeg promjera koji se uključuje po potrebi. Uz takvu kilometražu ušteda goriva od 5% znači 2.000 litara dizela manje svake godine. Druga velika novost je novi Opticriuse koji nije izgubio sinkronizacijske prstenove. Uz njih Scania koristi novu kočnicu vratila mjenjača. Prebacivanje u viši stupnja prijenosa kraće je za 0,4 sekunde čime se kvalitetnije održava tlak u turbini te okretni moment motora, a izmjena stupnja prijenosa je uglađenija, što performansama podsjeća na sustave s dvostrukom spojkom. Kada se ovome doda i novi softver mjenjača, onda se vrijeme prebacivanja u viši stupanj kraće do 45 posto. I zaista sve je ovo lako osjetiti već pri prvom kretanju smjesta. Poboljšan je i kočioni sustav, pa će 40 tonska kompozicija s 80 km/h do zaustavljanja trebati 5% manji zaustavni put. To znači da se dosadašnjih 40 metara zaustavnog puta smanjuje na sjajnih 38 metara.

Briljantna na testu

Scania R500 5 844Vozač sad može u tri stupnja namještati donje odstupanje od zadane brzine na prediktivnom tempomatu. Nova "Pulse and Glide" funkcija produljuje vrijeme kotrljanja u Eco-rollu na blagim nizbrdicama tako da prethodno malo poveća brzinu vožnjeNova strategija izmjene stupnja prijenosa vezana je uz novi softver prediktivnog tempomata. Sada se histereza brzine unutar koje djeluje sustav namješta u postocima. Tako se u ekonomičnom modu najniža brzina može postaviti do -2% od brzine krstarenja, a u ekonomičnom modu to namještanje ide do -8%. Sustav nudi 8, 10 i 12 postotnu histerezu, pa će konačne brzine ovisiti o zadanoj brzini krstarenja. Mi smo vozili standardnom brzinom krstarenja od 82 km/h, pa se brzina na uzbrdicama spuštala i do 75 km/h. Na nizbrdicama nova strategija pametnog prediktivnog tempomata maksimalno koristi Eco-Roll funkciju i inerciju kompozicije za ubrzavanja. Ako topografija terena pokaže priliku za rolanje, motor će ponekad prije toga i sam ubrzati, a sve kako bi se korištenje inercije vozila dogodilo u najmanje 8 sekundi. Jednako tako sustav dozvoljava prelazak zakonske granice od 90 km/h. Naše je vozilo u nekim trenucima dosizalo i 95 km/h, što kad malo potraje izaziva nelagodu kod vozača da ću mu takva aktivnost biti zapisana na tahograf kartici. No, bez panike, jer sustav i o tome vodi računa. Prekoračenje najveće dopuštene zakonske brzine neće trajati dulje od 35 sekundi, što je 5 sekundi kraće od trenutka kada bi tahograf upisao prekršaj. Ovaj smo puta na samom početku testa radi radova na dionici prema Karlovcu imali kraći zastoj i laganu vožnju u koloni, što se odrazilo na manjoj prosječnoj brzini na mjernoj točci Bosiljevo 2. Malo vjetra na spustu prema Maslenici treba tek spomenuti, kao i brojne radove u tunelima te česte promjene strane vožnje na autocesti, što je posebno u smjeru prema Zadru utjecalo na nešto manju prosječnu putnu brzinu. U svakoj od njih smanjenje brzine na 40 ili 60 km/h odnosi danak i u potrošnji goriva. Unatoč tomu potrošnja je ostala niskom. Praktično na svim smo dionicama zabilježili potrošnju manju od naše sada stare rekorderke Scanije R450. Ukupna potrošnja na testu bila za gotovo jednu litru na prijeđenih 100 km manja, što je više nego sjajan rezultat. I zato kapa dolje Scanijinim inženjerima, koji su vozaču pružili ogromnu potporu i prepustili mu jedino okretanje upravljača. Sve se ostalo namjesti tipkama i prepusti vozilu, jer čim se vozač manje petlja u pogonsku grupu, tim je učinak uštede goriva veći.

Scania R500 graf

Scania R 500 A4x2NB
MOTOR

Redni 6-cilindrični dizel motor; 4 ventila po cilindru; bregasto vratilo u glavi; turbopunjač s međuhlađenjem stlačenog zraka (intercooler); direktno ubrizgavanje goriva Scania XPI; vodeno hlađenje, visko ventilator; količina ulja u motoru 43 litara; Euro 6/C, SCR (DOC + DPF +SCR+FTG ); limitator brzine 90 km/h; prediktivni CCAP tempomat s pulse and glide funkcijom

Tip Scania DC13 155 500
Obujam 12,7 litara
Provrt x hod 130 x 160 mm
Stupanj kompresije 20,0:1
Ubrizgavanje XPI ubrizgavanje
Najveća snaga 368 kW (500 KS) 
Pri 1.900 o/min
Najveći okretni moment 2.550 Nm
Pri 1.000-1.300 o/min
PRIJENOS SNAGE  
Spojka Automatizirana, elektro-hidraulično aktivirana, suha spojka s jednom lamelom
Mjenjač Opticruise / GRS905R automatizirani mjenjač uz kočnicu vratila mjenjača, upravljanje na ručici u sklopu upravljača, Eco-roll
Stupnjevi prijenosa za kretanje naprijed 12 stupnjeva prijenosa za kretanje unaprijed: 11,32 / 9,16 / 7,19 / 5,82 / 4,63 / 3,75 / 3,02 / 2,44 / 1,92 / 1,55 / 1,24 / 1,00.
Stupnjevi prijenosa za kretanje unatrag 4 stupnja za kretanje unatrag 14,77 / 11,95 / 16,41 / 13,28
Prijenosni omjer diferencijala  i=2,59
OSOVINE I OVJES  
Prednji kraj Spuštena prednja osovina zračni ovjes; hidraulični amortizeri i torzioni stabilizator; nosivost 7.500 k
Stražnji kraj Kruta osovina; ECAS zračni ovjes sa četiri jastuka i automatskom regulacijom visine; hidraulični amortizeri i torzioni stabilizator; nosivost 11.500 kg
Pneumatici 315/70 R 22,5
Naplatci laki naplatci 9,00x 22,5
UPRAVLJAČKI SUSTAV  
Tip Hidraulički
Prijenosni omjer 17-20,0:1
KOČIONI SUSTAV  
Radne kočnice EBS dvokružni elektro-pneumatski sustav; na svim kotačima samoventilirajući diskovi;  ESP, Hill-holder
Motorna kočnica Dekompresijska motorna kočnica, moment kočenja 256 kW pri 2.400 o/min
Usporivač Scania, R4100D, moment kočenja 4.100 Nm, najveća snaga 500 kW
ELEKTRIČNI SUSTAV  
Akumulatori 2x12V / 225 Ah
Altenator 24V / 130 A
Osvjetljenje Glavni farovi Xenon, LED dnevna svjetla; svjetla za maglu; standardna stražnja svjetla
DIMENZIJE I MASE  
Međuos. razmak 3.750 mm
D x Š x V 5.935 x 2.590 x 3.716 mm
Masa praznog vozila 7.493 kg
KABINA CR20H spavaća kabina s povišenim krovom, unutarnje dimenzije 1.915 x 2.310 x 2.060 mm; ulaz preko 3 stepenice; pneumatski ovjes u 4 točke; ručno hidraulično naginjanje do 60°; pneumatski ovješeno vozačko i suvozačko sjedalo s integriranim naslonom za glavu i sigurnosnim pojasom, podesivo; krovni spojler i bočni usmjerivači zraka; donji ležaj 200 x 80/100 x 15 cm (nagibno uzglavlje), gornji ležaj preklopni 194 x 80 x 15 cm
OPREMA Automatski klima uređaj, putno računalo / dijagnostički sustav, Cruise Control s Active Prediction sustavom i Pulse and Glide funkcijom, ESP i SDS sustav, električno namještanje i grijanje vanjskih retrovizora, električni podizači stakla, multifunkcionalni upravljač podesiv po visini i nagibu, CD audio uređaj, hladnjak za hranu i piće, prednja svjetla za maglu
Posljednja izmjena Srijeda, 23.08.2017. 10:12
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge