DAF XF Edition 2015

Tehnologija u korak s vremenom Istaknuto

Novim tehničkim unaprjeđenjima motora i primjenom suvremenih tehnologija za upravljanje pogonskom grupom, pomoću funkcija Eco mode, Eco Roll i PCC, DAF nastoji smanjiti potrošnju goriva za dodatnih 4-5%.

Kao i svake godine, DAF Roadshow je početkom proljeća ponovo stigao u Hrvatsku. Iako smo aktualne Euro 6 modele već prilično dobro upoznali od njihovih premijernih predstavljanja 2012. na IAA salonu u Hannoveru (XF) te 2013. na salonu u Birminghamu (CF i LF), čuli smo da inženjeri u Eindhovenu nisu dugo odmarali na lovorikama svog uspjeha, već su kupcima za 2015. pripremili čitav set noviteta usmjerenih na daljnje povećanje učinkovitosti eksploatacije i sigurnosti prometa.

DAF XF 5Zaobljeni kopit pruža vozaču ugodan osjećaj za upravljačem, osiguravajući preglednost i jednostavan dohvat svih komandi. U središnjem dijelu skriveni su držači šalica i praktični stolić na izvlačenje

Riječ je o tehničkim unaprjeđenjima skrivenima ispod površine i suvremenim tehnologijama u službi još veće ekonomičnosti, a time i DAF-ove konkurentnosti na nemilosrdnom tržištu. No, k tome, sve je stiglo lijepo zapakirano u atraktivnom narančastom XF 510 FT tegljaču sa Super Space kabinom luksuzno opremljenog interijera. Ističu se prije svega kožom presvučena sjedala, obruč upravljača i obloge vrata. Kožne presvlake bakrenaste boje dobro se slažu s "Rustica" dekorativnim oblogama kokpita. Bogata oprema obuhvaća radio s navigacijom, telefon, najluksuznija sjedala u ponudi i ostale detalje koji se podrazumijevaju, poput klimatizacije, hladnjaka za hranu i napitke, neovisno grijanje, itd.

Optimizacija MX motora

Iako smo isprobali najsnažniji XF 510, treba napomenuti da su manje, ali značajne promjene doživjela oba MX motora, poput unaprijeđenog  protoka ulja (radi boljeg podmazivanja i manjih gubitaka), ili modifikacije procesa višestupanjskog ubrizgavanja goriva. Manji 10,8-litarski MX-11 motor dobio je i novooblikovani prostor za izgaranje, a veći 12,9-litarski MX-13 je dobio novi turbopunjač i bregasto vratilo, radi boljeg upravljanja ventilima i efikasnijeg protoka zraka u cilindre. Uz smanjenje unutarnjih otpora i gubitaka snage uslijed trenja, vrlo efikasnu dvostupanjsku pumpu za rashladnu tekućinu i optimizaciju upravljačkog softvera, ekonomičnost ova dva PACCAR motora unaprjeđena je otprilike za još 2%.

DAF XF 9Novi turbopunjač na MX-13 motoru, zajedno s optimiziranim bregastim vratilom, zaslužan je za učinkovitiju izmjenu radnog medija u cilindrima

A modifikacije na ubrizgavanju goriva su rezultirale još uglađenijim i tišim radom motora. Na MX-13 motoru novost je i trostupanjska MX motorna kočnica s 20% snažnijim učinkom. Sad razvija maksimalnih 360 kW pri 2.000 o/min, a njome se upravlja uobičajenom ručicom s desne strane stupa upravljača. U mnogim slučajevima, ovisno o uvjetima eksploatacije, nova motorna kočnica može poslužiti kao alternativa skupljem Intarderu, uz dodatnu uštedu na masi. Samo treba malo prilagoditi stil vožnje i početi usporavati nešto ranije, npr. pred semaforima, kružnim tokovima, rampama i sl.

Eco Mode i Eco Roll

DAF XF 4U ovaj tegljač ugrađene su naravno i sve stavke s popisa elemenata aktivne sigurnosti – ACC, FCW, AEBS i LDWS

Eco Mode je nova standardna funkcija na svim CF i XF modelima pokretanim MX motorima, koja u svim stupnjevima prijenosa osim najvišeg 12., reducira okretni moment motora za 10%. DAF-ovi stručnjaci procjenjuju da to može donijeti još 1% uštede na gorivu, jer u većini svakodnevnih prometnih situacija nije potrebno maksimalno ubrzanje vozila. Možemo potvrditi da se u normalnoj vožnji to praktički i ne osjeća. Ako vozaču ipak zatrebaju maksimalne performanse, dovoljno je smo pritisnuti gumb na vrhu desne ručice uz upravljač, isti onaj kojim se inače odabire automatski ili manualni način rada AS Tronic mjenjača.

U najvišem 12. stupnju redukcije momenta naravno nema, kako bi se izbjegle nepotrebne promjene u niži stupanj prijenosa. DAF je bio prvi korisnik ZF mjenjača koji je uveo funkciju kontroliranog slobodnog kotrljanja u prikladnim situacijama. Odvajanjem transmisije od motora na blagim nizbrdicama, eliminira se utjecaj unutarnjih otpora u motoru i vozilo se prepušta gravitaciji i inerciji da odrade koristan posao. Eco Roll funkcija kod DAF-a vezana je isključivo uz vožnju na tempomatu, a mi smatramo da bi bila korisna i u mnogim situacijama na magistralnim i lokalnim cestama, gdje bi se mogla aktivirati nakon otpuštanja papučice gasa.

DAF XF 6Luksuz u uređenju inerijera ističe se prije svega u kožom presvučenim sjedalima, obruču upravljača i oblogama vrata. Kožne presvlake bakrenaste boje dobro se slažu s "Rustica" dekorativnim oblogama kokpita

Prediktivni tempomat i prediktivna izmjena stupnjeva prijenosa

Iza ove dvije povezane funkcije krije se napredna tehnologija bazirana na GPS pozicioniranju vozila i poznavanju topografije terena u duljini 1-2 kilometra ispred vozila. Sustav funkcionira slično kao i ostala takva rješenja na tržištu, ali uz određene specifičnosti. Cilj je što dulje ostati u najvišem stupnju prijenosa, i ako je ikako moguće, izbjeći izmjenu u niži stupanj.

DAF XF 7Središnji zaslon sad omogućava i prikaz informacija s tahografa. Odabir jezika je automatski, ovisno o umetnutoj kartici vozača

Kamion unutar određenih okvira sam korigira brzinu vožnje i strategiju izmjene stupnjeva, oduzimajući gas na vrijeme ako se približava nizbrdica ili kratkotrajnim ubrzavanjem na nizbrdici preko zadane vrijednosti brzine, ako se iza nje približava novi uspon. S obzirom da prediktivni tempomat ne funkcionira po nekom jednostavnom i strogo definiranom obrascu, već procesuira gomilu parametara, teško je ocijeniti pojedine njegove odluke.

Primjerice, je li na nekoj blagoj nizbrdici opravdano isključio Eco Roll funkciju ili bi bilo bolje da je dopustio dulje slobodno kotrljanje. Pogotovo stoga, jer vozačeva percepcija topografije terena često zna biti pogrešna.

Posljednja izmjena Petak, 04.09.2015. 18:03
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge