Volvo FMX 500 6x4

Višenamjenski kamion za Dubrovnik ceste Istaknuto

Tvrtka Dubrovnik ceste je nabavila novi troosovinski kiper skrojen po mjeri svog vozača koji njime već upravlja, obavljajući široki spektar radnih zadataka od građevinskih radova do zimskog održavanja cesta. Ovaj kamion se među sličnim kiperima ističe bogatim paketom dodatne opreme.

Volvo FMX 3Novi Volvo FMX 500 od ranog proljeća do kasne jeseni radit će na iskopima, prijevozu kamenih agregata i asfalta te će vući labudicu s građevinskom mehanizacijom, a zimi će nositi snježni plug i posipačTvrtka Dubrovnik ceste d.d., čija je osnovna djelatnost redovito i izvanredno održavanje cesta na području Dubrovačko-neretvanske županije, i to na 378 kilometara državnih, 282 kilometra županijskih i 354 kilometra lokalnih cesta, nedavno je obnovila svoj vozni park novim kamionom Volvo FMX 500. Riječ je o troosovinskom vozilu pogonske konfiguracije 6x4, opremljenom dnevnom kabinom i trostranim Meiller kiperom Tip D316, utovarnog kapaciteta 10,5 m3.

Vozilo je opremljeno i vučnom kukom Rockinger te pneumatskim i električnim priključcima za vuču prikolice - najčešće velike četveroosovinske labudice kojom se građevinski strojevi Dubrovnik cesta prevoze na gradilišta. Prosječna bruto masa takve kompozicije iznosi oko 55 tona, kad se na labudicu utovare teški strojevi poput rovokopača ili buldozera, no pogonska grupa ovog Volva konfigurirana je za najveću dopuštenu masu kompozicije od 85 tona. Dodatna adaptacija šasije podrazumijeva i električni priključak za napajanje hidrauličnih stabilizacijskih stopa labudice.

Osim za vuču labudica i prijevoz građevinske mehanizacije, kamion će u zimskom periodu, kad ionako nastupa mrtva sezona za građevinski sektor, biti u službi zimskog održavanja prometnica. Stoga je u domaćoj tvornici RASCO iz Kalinovca opremljen i nosivom pločom te hidrauličnom instalacijom i upravljačkim sustavima snježnog pluga i posipača.

Moćna i fleksibilna pogonska grupa

Volvo FMX 5Uzorna ergonomija vozačevog radnog mjesta. Upravljačke komande za snježni plug i posipač ugrađene su naknadno u tvornici RACSO pored ručice automatiziranog mjenjača, a pri tom su maksimalno poštovani vozačevi zahtjevi.S obzirom na uobičajene eksploatacijske uvjete, pogonsku grupu ovog FMX-a otvara 12,8-litarski 6-cilindrični D13K Euro 6 motor snage 368 kW/500 KS, koji razvija okretni moment od 2.500 Nm u rasponu od 1.000 do 1.400 o/min.

Taj se moment dalje prenosi preko automatiziranog I-Shift "overdrive" mjenjača ATO2612F s 12 stupnjeva prijenosa u rasponu 11,73 - 0,78 uz koji je specificiran posebno prilagođen upravljački softver za građevinska vozila i teške terene, koji vozaču omogućava da s obzirom na bruto masu kompozicije i teren kojim se kreće uvijek može odabrati adekvatni načina rada mjenjača (teški teret/gradilište ili normalno opterećenje/otvorena cesta).

Konačno, snaga i okretni moment se na kotače prenose preko tandem pogonskih osovina s dvostrukom redukcijom RTH2610F, tehničke nosivosti 2x13 tona, s prijenosnim omjerom diferencijala 3,61. Ove informacije i brojke znalcima već na prvi pogled otkrivaju da se radi o vrlo moćnoj i fleksibilnoj pogonskoj grupi, koja će vozaču osigurati vrhunske performanse u svim predviđenim i nepredviđenim situacijama.

Robusna šasija visoke terenske prohodnosti Od četiri visine šasija koje Volvo Trucks ima u ponudi, u rasponu od približno 900 do 1.240 mm iznad tla, ovdje je riječ o Extra visokoj (X-High) šasiji na cca 1.200 mm, koja u kombinaciji s osovinama jamči odličnu terensku prohodnost.

Naime, pogonske osovine s dvostrukom redukcijom imaju manja kućišta diferencijala, jer se redukcija broja okretaja i multiplikacija okretnog momenta odvijaju u dva stupnja – na samim diferencijalima i u bočnim planetarnim reduktorima ugrađenima u glavčine kotača – pa manja kućišta ostavljaju veću visinu iznad tla u usporedbi s hipoidnim osovinama s jednostrukom redukcijom koje su tipične za cestovne kamione.

Volvo FMX 4Meiller nadogradnja Tip D316 kapaciteta 10,5 m3. Trostrani kiperski sanduk dimenzija 4.900 x 2.380 x 900 mm montiran je na pomoćnoj šasiji s centralno smještenim teleskopskim hidrauličnim cilindrom.Osim toga, redukcija okretnog momenta u dva stupnja smanjuje naprezanja poluosovina. Uzdužni nosači šasije visoki su 300 mm i debeli 8 mm. Robusnu konstrukciju čitavog podvozja prati i 10-tonska prednja osovina s mehaničkim ovjesom u obliku 3-lisnih paraboličnih gibnjeva, a kompromis po pitanju udobnosti pruža stražnji zračni ovjes s ukupno osam zračnih jastuka (četiri po svakoj osovini).

Konstrukcijski je izveden tako da osigurava izvrsnu trakciju i stabilnost u vožnji, a svi njegovi elementi, od zračnih jastuka do torzionih stabilizatora i amortizera smješteni su unutar gabarita koju omeđuju kotači i horizontalna os osovina. Tako da ne strši ništa što bi umanjilo terensku prohodnost ili limitiralo mogućnosti nadograditeljima.

Za sigurno zaustavljanje te obuzdavanje tolike mase u pokretu brinu se elektro-pneumatske radne kočnice (EBS) s diskovima na prednjoj i bubnjevima na stražnjim osovinama, pojačana VEB+ dekompresijska motorna kočnica te hidraulički retarder na mjenjaču. Pneumatski cilindri radnih kočnica posebno su zaštićeni masivnim čeličnim pločama od udaraca kamenja i od ostalih eventualnih oštećenja.

Bogata oprema po odabiru vozača

Volvo FMX 2RASCO priprema za zimsku službu: ugrađena je kamionska prednja ploča prema normi EN 15432 F1, dvokružna hidraulika za snježni plug i posipač u osnovnoj izvedbi s tandem zupčastom pumpom, povišena svjetla i priključak gabaritne elektroinstalacije na kamionuOno što je pomalo netipično za jedan građevinski kamion kupljen u Hrvatskoj je zaista visoka razina opremljenosti dodatnim opcijama, koje vozaču pružaju maksimalni komfor, a vozilu maksimalnu zaštitu u teškim uvjetima rada, kako po ljeti, tako i po zimi. S obzirom da u Dubrovnik cestama vozači zadužuju kamione i rijetko se mijenjaju za njihovim upravljačima, tako je ponosni vozač ovog Volva FMX imao ključnu ulogu u definiranju tehničke specifikacije.

A uprava tvrtke je pokazala kako cijeni znanje i praktično iskustvo svojih djelatnika. Jer, tko bolje od samih vozača poznaje teren kojim se kreću i specifične eksploatacijske uvjete u kojima se nalaze tijekom čitave godine. A vozač koji je zadovoljan svojim vozilom i opremom, sigurno će pružiti više u pogledu produktivnosti i kvalitete obavljenog posla. I sigurno će bolje čuvati to vozilo i opremu te voditi računa o njihovoj tehničkoj ispravnosti.

Od bogatog popisa opreme ugrađene na ovaj FMX500 možemo posebno istaknuti VDS upravljački sustav (Volvo Dynamic Sterring), koji pruža iznimnu lakoću i preciznost upravljanja, ali ono što je u terenskim uvjetima najvažnije – osigurava  nevjerojatnu mirnoću obruča upravljača, jer ne prenosi gotovo nikakve udarce i vibracije s neravne podloge. Zatim, tu je paket opreme za teške uvjete rada, koji obuhvaća filter zraka s dodatnim predfilterom, zaštitne mrežice na prednjim farovima i podnu čeličnu ploču koja štiti hladnjak motora.

Volvo FMX 8Glavni sklop VDS upravljačkog sustava, koji pruža izuzetan komfor upravljanja na neravnoj podlozi. Hladnja, korito motora i i pneumatski cilindri radnih kočnica zaštićeni su masivnim čeličnim branikom i podnom zaštitomOn je također zaštićen i s prednje strane zaštitnom mrežom ispod maske te masivnim prednjim branikom za teške uvjete rada. Paket opreme vidljivost uključuje bi-xenon farove s visokotlačnim peračima i senzor za kišu koji upravlja brisačima vjetrobrana. Razinu sigurnosti povećavaju i sustav upozorenja na nehotično napuštanje vozne trake te adaptivni tempomat, koji automatski održava minimalni sigurnosni razmak do vozila ispred, a može se isključiti kad kamion radi sa snježnim plugom.

Vozaču komfor jamče automatski klima uređaj i dodatna izolacija kabine, tonirana stakla i vanjski štitnik za sunce, vozačko sjedalo s naprednim zračnim ovjesom i osloncima za ruke, napredni audio uređaj te dodatni 7-inčni zaslon u boji na kontrolnoj ploči, centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem, itd.

Članak je objavljen u broju 101 magazina Kamion&Bus.

Posljednja izmjena Utorak, 14.03.2017. 11:49
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge