Goran Vrga

Ponedjeljak, 16.10.2017. 12:01

Bolja ergonomija i motori samo s SCR-om

U očekivanju novih kabina, koje se zamaskirane već testiraju na europskim prometnicama, MAN je osvježio svoju ponudu te unaprijedio ergonomiju i udobnost za vozača. Kod pogonske grupe je nastupio zaokret prema "SCR Only" konceptu, koji je za sada ograničen na najmanje motore serije D08.

Tvrtka Dubrovnik ceste je nabavila novi troosovinski kiper skrojen po mjeri svog vozača koji njime već upravlja, obavljajući široki spektar radnih zadataka od građevinskih radova do zimskog održavanja cesta. Ovaj kamion se među sličnim kiperima ističe bogatim paketom dodatne opreme.

Subota, 25.02.2017. 11:10

XP za iznimne performanse

Stralis XP namijenjen je prije svega ekonomičnom i ekološki prihvatljivom prijevozu na dugim relacijama, a Ivecov najnoviji paket tehnoloških rješenja i usluga nudi kupcima proizvod vrlo primamljivog odnosa uloženog i dobivenog.

Davne 1915. godine Marius Berliet je počeo otkupljivati brojne parcele u četvrtima Vénissieux i Saint-Priest, koje su danas istočna predgrađa Lyona, a do 1917. tamo je niknuo impresivan industrijski kompleks sa stambenim naseljem za članove uprave, inženjere i radnike te njihove obitelji.

Do kraja 1930-ih ovaj kompleks je narastao na čak 387 hektara ukupne površine. I danas je tu smješteno sjedište kompanije Renault Trucks, koja je od 2001. godine u sastavu Volvo Grupe. Preko 4.000 zaposlenika radi u upravi, razvojno-istraživačkom centru, dizajnerskom studiju, ali i u tvorničkim pogonima gdje se sastavljaju motori, osovine i pogonski mostovi te u kovačnici i logističkom centru za distribuciju rezervnih dijelova.

Lyon se sprema u velikom slavljeničkom stilu obilježiti ovu važnu godišnjicu za čitav grad, što podrazumijeva i organizaciju niza događanja, poput obilaska poslovnog kompleksa, izložbi, predavanja, itd.

RT Tvornica 2

Srijeda, 08.02.2017. 11:30

Thorov čekić

Nova Scania S730 dokazala je svojim performansama i rezultatima potrošnje goriva da su inženjeri iz Södertäljea napravili sjajan posao. Pretpostavljamo da bi širi krug naših čitatelja na prvom domaćem testu nove generacije Scanije sigurno radije vidio neki model sa 450 ili 500 KS, koji je ipak realniji odabir za naše okruženje i uvjete eksploatacije. No, tvornički odjel za press-testove je zamislio to drugačije i sastavio raspored po kojem u Hrvatsku na testiranje prvo stiže S730 – top model švedskog proizvođača, opremljen najsnažnijim V8 motorom u ponudi i novom kabinom s potpuno ravnim podom.

Ponedjeljak, 06.02.2017. 14:15

Usporedni test modela u klasi 450-480 KS

Može li Scania nove generacije u praksi opravdati hvalospjeve kojima je obasipana od premijere u kolovozu 2016.? Na prvo odmjeravanje snaga su je izazvali Iveco, MAN i Mercedes svojim manje ili više redizajniranim i obnovljenim modelima

Subota, 04.02.2017. 11:29

FM za HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je krajem siječnja svoja nova, 28 milijuna kuna vrijedna reportažna kola izvedena na šasiji modela Volvo FM.

Subota, 04.02.2017. 11:05

EMPL Bison za Saudijsku Arabiju

Proizvođač specijalnih nadogradnji EMPL pripremio je za kupca iz Saudijske Arabije vozilo za vučnu službu EH/W 200 Bison na šasiji Mercedes-Benz Zetros 3643A 6x6.

Nakon prigovora kako kamioni u 20 godina uopće nisu napredovali po pitanju potrošnje, Mercedes-Benz je dokazao da jesu i to puno.

Ovogodišnju prestižnu nagradu Trailer Innovation 2017 u kategoriji "Sigurnost", osvojio je  Kässbohrer sa svojom novom cisternom za prijevoz bitumena.

Stranica 1 od 2

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge